Leverantören av våra produkter återfinns i Stellenbosch Sydafrika. Stellenbosch anses vara Sydafrikas vinhuvudstad med ett stort antal vingårdar inom en omkrets av några mil.

Vinwood tillverkar sina produkter av massiv ek som kommer från använda vinfat, både franska och amerikanska. Dessa fats storlek varierar allt från 225 l upp till 700 l. Det finns faktiskt fat som är så stora som 109000 l och dessa finns hos den kända vintillverkaren KWV i Paarl, Sydafrika. Faten används i regel fyra gånger av vinmakaren och vinet lagras då från 12 – 24 månader. Livslängden på ett fat blir alltså allt mellan 5 – 8 år. Eken som kommer från vinfat är av högsta kvalité och lämpar sig därför mycket bra för tillverkning av träföremål.

Tunnbindaren väljer ut de bästa träden som inte innehåller några som helst defekter som typ knastar. Man kapar sedan trädstammarna men sågar inte upp dessa utan klyver dem med en hydraulisk mejsel. Detta garanterar att eken sedan blir tätt i faten. Uppdelningen av stocken är alltid på radien av en sektion i stammen, vilket innebär att den delade biten alltid kommer att vara i rätt vinkel avseende årsringarna.

Många fat rostas över öppen eld vilket ger faten på insidan en speciell karaktär som sedan visas när man tillverkar andra träföremål. Denna rostning görs för att frigöra olika ämne i eken som sedan kommer vinet tillgodo i lagringen.

Av all ek som man använder i tillverkningen återanvänds 90 %. De övriga 10 % köps in för att komplettera viss design i huvudsakligen för tillverkning av möbler.

Vår målgrupp är de personer som uppskattar värdet av högkvalitativa saker som är gjorda med högsta hantverksskicklighet. Vi hoppas även att våra kunder ser sina inköp som en investering och att föremålen betyder något speciellt och som ser en funktionell och tidlös design i produkterna.

Tillagd i varukorgen